* GOTT NYTT ÅR *

med en önskan om att ni alla får göra det ni verkligen vill och önskar. Ta vara på dagarna och njut av det lilla enkla, såväl som de stora händelserna under året som kommer. 


För några år sedan lyssnade jag på en föreläsare som var mycket mer givande än jag någonsin kunnat ana. Paolo Roberto var på vår skola där jag jobbar. Han pratade om hälsa och mat naturligtvis, vilken ligger honom varmt om hjärtat. Men han sa även något viktigt om livet som jag vill förmedla vidare till er. 


Tänkt dig att ditt liv är tre glaskulor som du ska hålla i luften, jonglerande med, utan att tappa i marken, utan att de krossas och går sönder.


Den första kulan är dina nära och kära. Se till att vårda dem väl och ha god kontakt med dem. De är en del av dig och får dig att växa och må bra. När du minst anar kan du behöva deras stöd. Omge dig med vänner som ger positiv energi - som du mår bra av...

Den andra kulan är din kropp - se till att vårda den väl för den är ditt redskap genom livet. Rör på dig, träna på ditt sätt och ät mat som du vet att du mår bra av och som ger dig energi. 

Den tredje och sista kulan är din vardag - ditt liv i allmänhet. Det du fyller din vardag med om det så är ditt jobb eller lediga tid . Paolo sa till alla våra gymnasieungdomar som stod på tröskeln ut i arbetslivet ... 
-Hur många timmar ägnar vi inte på vår arbetsplats ? ... se till att ni trivs. Om ni inte gör det byt jobb och gör det ni vill och önskar. Sätt upp mål och visioner sikta mot stjärnorna och om du så endast når trätopparna var nöjd för att du i alla fall har provat.
"Per astra ad astra" - "Sikta mot stjärnorna" på latin som min mamma lärt mig. 

Med dessa ord citerade från Paolo Roberto vill jag återigen önska er ett riktigt ....* Gott Nytt År *
Kommentarer

 1. Underbara bilder.Önskar dej en skön nyårsdag.Kramar Rita ♥

  SvaraRadera
 2. Tack för de fina bilderna och visdomsorden :)
  Ha en riktigt fin början på det nya året!
  kram Tini

  SvaraRadera
 3. Så klokt från Paolo!

  Smarrigt blev det, men inte sparris:)
  Förrätt: Hummer "röra"
  Huvudrätt: Oxfile med rödvinssås, rostad potatis och svampröra
  Efterrätt: Glassbomb med hallonsås

  Gott Nytt År!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Det var ett fint inlägg, bra saker
  han sa Paolo. Önskar dig en härlig
  och fin fortsättning på året.
  Varm kram
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 5. Kloka ord!
  Ljuvliga bilder!

  Önskar dig en fortsatt fin start på det nya året!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 6. Kloka ord!! Var och lyssnade på Paolo förra året där han pratade om sitt liv, det var så bra och tänkvärt, om hur livet går upp och ner. God fortsättning på det nya året önskar jag dig! Stor kram Paula

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg