Oh - vilken människa som ringde mig idag - mitt under det heliga frukostkaffet...

... och pratade tyska. Wow det var länge sedan jag sa ett ord tyska - så jag tänkta - himmel hur ska detta gå vägen. Jag förstod vad han sa någotsånär. -Ich kan nicht die strasse finden - Så har jag för mig att han sa ungefär. Inte ett ord engelska kunde han. Jag knackade fram några halvt obegripliga meningar på vad som skulle föreställa tyska. Förklarade vad vår gata heter , men han blev dessvärre bara argare än han redan var. Han förklarade vad jag tror, att han stod vid en Realschule och nära badhuset. Ok jag kommer dit sa jag. Skynda dig jag väntar bara fem minuter sa han. For iväg - spejade överallt - men nej - fann han inte. Åkte hem förgrymmad på hans arga attityd och på att jag antagligen skulle få betala extra frakt.

Ringde vår leverantör i Danmark som jag väntade varor ifrån och förklarade incidenten med den smått galna mannen. Vill ju inte betala extra fraktavgift bara för att han inte hittade till oss. Det måste väl vara fraktfirmans ansvar eller hur? Bad firman kolla upp det och snart ringde de åter.

Så kom förklaringen. Den tyska mannen hade tagit fel på stad. Han var i Karlsruhe i Tyskland och hade naturligtvis svårt att hitta vår gata där. Vi skrattade bägge gott åt hans fel och allt kändes genast bättre. Han  kommer till oss först nästa vecka för leverans. Tills dess ska jag lära mig några käcka fraser som jag kan ha i bakfickan ifall det kör ihop sig. Man vet ju som sagt aldrig när man kan ha behov av lite tyska. Hi hi

(Jag brukar inte skriva så här mycket men jag kunde liksom inte låta bli efter detta tokig missförstånd)

Nå, då så - nu ska ni få tjuvkika på de grejer som min kära vän!  ...hmmm... från tyska fraktfirman ska leverera.
Några underbart fina och sååå Franskt Lantliga inredningsdetaljer från Danska EJA. De kommer finnas i vår webshop under nästa vecka...
Vill tacka alla goa bloggare för mysiga kommentarer. Ni är bara såååå fina. Kram på er och ha en skön fredag. Ska bli skönt med ledighet och... helger är alltid lika välkomna eller hur? Tjingeling!

Kommentarer

 1. Hi, hi tänk hur det kan bli:-)
  Hoppas det blir ett trevligt möte när du ska få din leverans.
  Kommer gärna och kikar in hos dig när vi ska till Kd:-)
  Ha en skön helg!
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 2. Hahahaha!:) Vilken rolig berättelse! Kan tänka mig din panik!:)
  Visst är det konstigt med tyska...Jag läste det i högstadiet och har inte pratat ett ord sedan dess (många år sedan) men när vi åkte på bilsemester i Tyskland för några år sedan både förstod jag hyfsat och kunde t.o.m haspla ur mig lite meningar här och där! "Haben Sie eine familiezimmer" t.ex:)
  Ha en fin helg du också!
  Kram Anna

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg