Shabby chic inredning

söndag, oktober 30

Vitt och nött
Ständiga projekt håller mig aktiv. Idag har jag satt upp nya gardiner i storarummet och shabbat ett par ljusstakar och en stor ram så att de ska se så där gött nötta ut. Sen tog jag mig en stund för att bara läsa massa bloggar om Shabby Chic. Hittade en mysig blogg där man kan vinna underbart fina ekologiska lakan. Var med i utlottningen av dem genom att klicka på länken här till höger. Lycka till!  Tjingeling

lördag, oktober 29

Miljötänk är vackert

Idag har jag varit miljövänlig i dubbel bemärkelse. Först var jag på loppis som vanligt sen var jag och klippte mig. Bägge aktiviteterna var miljövänliga - huu - vad då undrar ni. Jo att handla vintage saker gynnar ju miljön - recycling - den andra aktiviteten var att bli friserad med bara ekologisk produkter hos Ekolea i Karlstad. Bra va? 
Jag har massor med bilder kvar från Paris och underbara saker jag hittade på auktionshus där. Köpte lite men fotade mest.
Ha en skön och härlig lördá kväll. Kram kram
tisdag, oktober 25

VIVA LA FRANCEDag två var vi runt till olika butiker som säljer massor med antikviteter, Det låg ett antal affärer av detta slag vid två olika butiksområden som hette Place de Geneve och Village Swiss i närheten av Eiffeltornet. 
Mycket fint men också väldigt dyrt.Fast titta kostar inget som tur är. 
Åh det var helt underbara saker att vila ögonen på.Fler smakprov på Paris får ni en annan dag. A revoir!söndag, oktober 23

Back from Paris

Hej på er alla ...I'm Back from Paris
På fyra dagar har vi hunnit med mycket som vi ville passa på att se: konstmässa, 
fransk mat, caféer, marché aux puces, alltså loppmarknader och lyssnat och 
tittat på alla härliga fransmän. Det här hann vi med första dagen när vi anlände:
Det här fiket gick vi förbi varje dag. Så himla mysigt typiskt franskt. 

På väg till Konstmässan Fiac såg vi något mellan träden.

Konstmässa på Grand Palais: vi kom in på VIP visningen. Riktigt häftig contemporary art.

Annorlunda installationer:

Skrämmande realistiska händer
Även de gamla i gamet ställdes ut


På väg till en restaurang efter mässan fick vi smaka på två läckra aptitretare. Toppen på Eiffeltornet...
...och Notre Dame

Ha en bra fortsatt söndag och en go måndag. Ses, tjingeling!

söndag, oktober 16

Underbara tingAlla de rosor jag haft senaste tiden och njutit av ligger nu på tork. Min mamma syr små söta påsar med tunt nästan genomskinligt tyg och lägger i små söta torkade rosenblad. Både dekorativt och härligt doftande blir det för de värdpar som hon ger bort dem till när hon är bortbjuden på fest. 


Lite fransk stil kan man säga om det här eller hur? Åker snart till Paris på en romantisk trip, hi hi. Onsdag förmiddag sitter vi säkert på något typiskt mysigt franskt fik och insuper atmosfären. Ska försöka lägga över lite bilder när jag är där annars får ni tålmodigt vänta till söndag när jag är åter igen.


HA EN SKÖN VECKA NI MED. Kram Kram


onsdag, oktober 12

Vitt & Nött, Rosor och Vackra Ting

Oh vad jag älskar de enkla men fina rosorna som man kan köpa på vanliga livsmedelsbutiker. De står sig fantastiskt bra måste jag säga. 
En liten förlängning av sommaren.

Nu när det börjar bli lite ruggigt ute växer behovet av att vara bland saker 
som är vitt och nött eller bara vackra saker. 
Sånt lyser upp i den lite mörkare årstiden som vi gått in i. 
Ha det bra  Kram Kram

söndag, oktober 9

Glada höstblommor med söta detaljer

Idag har jag varit ute i trädgården och klippt ner pionstjälkarna, gjort rent och fint i några rabatter och krattat gången från löv. Förhoppningsvis är det fint ett tag innan det singlar ner fler höstlöv. 
Något som gör alla årstider underbara är alla roliga och gulliga grejer man kan köpa för att dekorera blommor och krukor med. Behövs så lite för att man ska bli så där prilligt och barnsligt glad och det gör att man bara vill stå och titta länge och njuta av det man grejat med. 
Precis så känner jag när jag sätter i en söt liten ängel bland den lysande rosa ljungen. Visst är den underbar. Sweat är också den lilla samlingen stenar med värmande ord att bära med sig under dagen.
Även planterat små enar i våra fina urnor, i  somras var de fulla av vita petunior.  
Ja, så var det måndag i igen då. Undrar varför helgen gått så fort. Antagligen för att vi haft så kul. Framför allt för att det är så himla mycket man vill hinna med. 
Ha en bra start på veckan, ses. 
Kram kram

lördag, oktober 8

Stillhet ger energi

Oj vilken energi man kan få av att bara slappa lite. Har legat och filosoferat på mitt fina virkade överkast som är så vackert att titta på. 
Just nu har jag en blå filt under bara för att man ska se mönstret i det virkade bättre fast det är så klart bäst utan det,  bara vitt under överkastet är vackrast eller hur? Nu ska jag iväg och köpa de där blommorna jag prata om. Ses snart. Kram 

fredag, oktober 7

Slappar helg

När man har en känsla ska man följa den. Var riktigt sliten, och mycket riktigt behövde jag vila, kroppen sa ifrån och så blev jag sjuk. Är det inte otroligt, man borde lyssna mer på kroppen. 
Som tur är det helg, nu är det slappa som gäller.  


Lägga in lite bilder orkar man i alla fall alltid. Några känner väl igen sig, butiken Lev Vackert står för motiven igen. 
Slappa nu riktigt mycket, ta det lugnt om du behöver och framför allt njut av ledigheten.      Kram kram

onsdag, oktober 5

Drömmar om Paris

Hej Ibland behöver man ta det lugnt. Är man oftast full av energi så kan det vara svårt att inse att man ibland bara måste göra ingenting, och vila. Det kan ju faktiskt räcka med att bara sitta ner, tända ljus, läsa Jeanne'd Arc Living för att komma ner i varv eller bara drömma sig bort en stund - då kommer krafterna tillbaka. 
Dagdrömmandet just nu kretsar kring Frankrike och Paris. Om två veckor åker jag dit för att shoppa loss på marknader a la Broucante och njuta av förhoppningsvis lite varmt och soligt väder. Åh vad jag längtar. Nu lägger jag mig och drömmer på riktigt. Sweet dreams önskar jag er alla, vad ni än drömmer om. Kram kram!

söndag, oktober 2

Söndags stök i kök

Hej idag har jag varit så duktig och rensat några lådor i köket. Oh vilken tid det tar nar man ska börja flytta och omorganisera saker. Till slut har man saker överallt och vet inte varför man över huvudtaget satte igång det. Tror aldrig det ska ta slut på plockandet. Så äntligen klart och en skön känsla uppstod när nu faktiskt kan se vad som finns i lådorna och man tänker nu ska jag hålla den här ordningen framöver. Hmpfrr, vi får se hur länge det håller... Men känslan av ordning värmer i allafall ett tag. 
Har varit på en shoppingtur också. Var tvungen att visa den såååå underbart romantiska kudden som jag hittade. Vilken hjärte söt kudde, hi hi
Dessutom vill jag visa den fina brädtavlan med visdomsord om kärlek på som jag gjort för en tid sedan. Håller nu på med många fler som ni får se framöver. Ha nu en bra start på veckan. Kram och på återseende. Tjingeling!